Åkersviksskolan, en del av Sundsvalls gymnasium. Foto: Ingrid Engstedt Edfast
Åkersviksskolan, en del av Sundsvalls gymnasium. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Sundsvall gymnasium lämnar Åkersvik

För att frigöra resurser lämnar Sundsvalls gymnasium lokalerna på Åkersvik. Verksamheten där ska istället flytta till Hedbergska under hösten 2018.

Förändringarna kommer att ske stegvis där det första steget beräknas ske redan hösten 2018. Då flyttas gymnasieverksamheten i lokalerna på Åkersvik till Hedbergska. Lokalerna på Åkersvik ska istället utredas som en tillfällig lösning för verksamheten på Södermalmsskolan som står inför en omfattande renovering. Det skriver Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande. 

– Vi har gjort en omfattande utredning av gymnasiet som visar att det finns stora möjligheter att samarbeta och nyttja våra lokaler betydligt bättre och därmed minska våra lokalkostnader. Besparingen på lokalerna kan vi istället satsa på undervisningen till våra elever, säger Mikael Öst, verksamhetschef gymnasiet, Sundsvalls kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".