Magnus Engqvist sitter i ett fikarum och har tagit en selfie. Foto: Privat
Magnus Engqvist Foto: Privat

Sverige vann - då tvingas Magnus avstå snus och kött

2:04 min

När Sverige vann mot Italien förlorade Magnus Engqvist från Nyland - i alla fall möjligheten att snusa och äta kött under en vecka.

Innan matchen mot Italien lovade Magnus att han skulle avstå snus och kött i en vecka om Sverige vann och tog sig vidare till VM i Ryssland 2018. Och med resultatet 1-0 efter 180 spelade minuter hade Sverige grejat biffen. Och Magnus har hållit sitt löfte.

– Ja det har jag, och jag planerar att fortsätta i den andan, nu när jag har skrivit det och det har fått så mycket uppmärksamhet. Folk har skickat vegetariska recept och hela mitt facebook-flöde osar av någon slags skadeglädje, säger Magnus Engqvist.

Men övergången till att vara utan nikotin har inte varit helt smärtfri.

– Det känns som att jag inte ser i färger längre. Jag är lättirriterad så jag får försöka stänga in mig på mitt kontor så att jag inte träffar så mycket människor. Jag ska nog vara försiktig med att skriva någon liknande i frotsättningen, säger Magnus Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista