Rick Parfitt och Francis Rossi 2007.
Rick Parfitt och Francis Rossi 2007. Foto: PETER KLAUNZER/TT

Veckans poddtips: Musikdokumentär om Status Quo

Under rubriken Musikdokumentär finns oändligt många poddar om artister och skeenden. Den här veckan berättar Status Quos sångare Francis Rossi om bandets historia och om sin älskade gröna gitarr.

Status Quos rötter går tillbaka till 1962. Idag är gitarristen och sångaren Francis Rossi ensam kvar i bandet från den tiden.

Status Quos klassiska tid var 1970-talet, en period som brukar kallas The Frantic Four. Det var då man formade och fulländade sin effektiva formel, den gungande melodiösa boogierock som blivit bandets signum.

Musikjournalisten Håkan Persson har träffat Rossi för ett samtal om den långa vägen till framgång och de intensiva åren 1971-1976 och inte minst berättelsen om Rossis legendariska gitarr - hans gröna Fender Telecaster.

Musikdokumentär är rubriken som samlar poddar om till exempel ABBA, Tupac, Tom Petty, The Knife, Lars Winnerbäck och Carole King, för att nämna några.

Alla Sveriges Radios poddar finns på poddradiosidan eller i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".