Hanna Persson och Aron Andersson Foto: Jan Danielsson, SVT
Hana Pee och Aron Andersson - årets grymma ambassadörer i glasburen i Umeå. Foto: Jan Danielsson/SVT

HanaPee ambassadör för Musikhjälpen

"Jag skall peppa folk"
2:00 min

Programledaren, bloggaren och skribenten Hanna HanaPee Persson från Sundsvall är utsedd till publikens ambassadör i årets Musikhjälpen.

Under Musikhjälpen 2017 som i år sänds från Umeå, blir det Hanna Persson och Aron Andersons uppgift att peppa publiken att slå förra årets rekord på 312 000 engagemang.

– Jag skall peppa igång folket så att de vill göra engagemang som genererar pengar till Musikhjälpen. 

Du har ju din egen lillbössa, vad innebär det? 

– Ja, jag har HanaPees lillbössa och den har jag haft sedan 2013. Förra året så samlade vi ihop ca 70 000 kronor. 

En typ av ett engagemang alltså?

– Ja precis, men jag har också en idé att vi skulle ta upp kampen Sundsvall mot Umeå och det här med Norrlandshuvudstad. 

Den staden som drar in mest till Musikhjälpen är då Norrlandshuvudstad? 

– Ja, jag tycker att vi kan bestämma det. 

Årets tema för Musikhjälpen är Barn är inte till salu. Musikhjälpen drar igång måndag den 11 december och sänds direkt från glasburen i Umeå. 

Hanna Persson – Publikens ambassadör

Hanna Persson är kanske mest känd under namnet "HanaPee". Hon började som bloggare för tio år sedan och blev snabbt populär. Idag är hon en etablerad programledare, tv-producent, skribent och bloggare med en stor skara följare i sociala medier. Hon skriver för Nöjesguiden, har podden "HanaPee's otroliga podcast" och SVT-serien "Hanna badar med en kändis" som sänts i fyra säsonger. Dessutom har Hanna Persson lett SVT:s sändning från Guldbaggegalans röda matta, SVT Flows Oscarsgala och Teklafestivalen på Barnkanalen.

Aron Anderson – Publikens ambassadör

Aron Anderson var i över tio års tid elitidrottare inom flera olika sporter. Han deltog i fyra Paralympics innan en skada gjorde att han sadlade om och började ägna sig åt äventyr och föreläsningar. Han blev kort därefter den första person i rullstol som bestigit Kebnekaise. Förutom det har han bland annat simmat 37 kilometer över Ålands hav, bestigit Kilimanjaro och skidat till Sydpolen. Idag är Aron Anderson prisbelönt ambassadör åt Barncancerfonden och har samlat in över 10 miljoner kronor till dem. Han har även varit programledare för Lilla Sportspegeln och Paralympics samt Sommarpratat i P1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".