Fjällräven center
Fjällräven center. Foto: Anton Kårén/Sveriges radio

Modo hockey både varslar och nyanställer

1:05 min

Modo hockey har varslat tre personer inom vaktmästeri och städ om uppsägning. Samtidigt ska Modo bygga upp sin säljorganisation igen sedan avtalet med ett franskt företag avbrutits efter två år.

2016 lämnade Modo den högsta hockeyligan, SHL. Nu gör man sin andra säsong i hockeyallsvenskan. Föreningen har gått från 150 miljoner i omsättning till 103 miljoner och har tvingats avskeda drygt 15 anställda. Nu har ett varsel lagts gällande tre personer från städ och vaktmästeri.

– Vi har gått igenom avdelning för avdelning och nu har vi beslutat oss för att anpassa vår kostym också när det gäller städ och vaktmästeri, säger Johan Widebro, vd för Modo hockey.

Hur mycket sparar Modo hockey på det här?

– Svårt att svara på just nu, det avgörs av hur många event vi har här i arenan.

Modo hockey väljer dock att ha kvar spetskompetens i form av driftchef och drifttekniker. Föreningen kommer nu att lägga ut städ och vaktmästeri på entreprenad och det är service- och fastighetsbolaget Brux AB som ska göra jobbet i fortsättningen.

Samtidigt ska Modo hockey anställa två säljare. Detta sedan samarbetet med företaget Lagadere Sports har avbrutits redan efter två år. Avtalstiden låg på tio år.

– Det franska företaget har valt att mer eller mindre lämna Sverige, säger Johan Widebro. Därför är avtalet hävt och nu ska vi bygga upp en egen säljorganisation igen. 

Lagadere Sports skulle ordna nya och stora sponsorer var det tänkt. Både här i Sverige och ute i stora världen.

– Så har det inte blivit, säger Johan Widebro.

I och med varslet gällande personal inom städ och vaktmästeri har 18 tjänster försvunnit från Modo hockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista