Fredrik Lindström åker skidor i världscupen.
Fredrik Lindström påbörjar sin 10:e världscupsäsong. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.

På söndag inleder Lindström sin tionde VC-säsong

3:41 min

På söndag inleder Fredrik Lindström från Anundsjö sin tionde världscupsäsong i skidskytte. Fokus för honom är skidåkningen och OS i Sydkorea.

För precis ett år sedan svarade Fredrik Lindström, 28 år,  för en uppmärksammad tävling i Östersund. Bredbysonen var tvåa bakom omöjlige Martin Fourcade. Den andra platsen var det bästa Fredrik Lindström gjorde under fjolåret.

--Skidåkningen var inte hundra ifjol och jag och tränaren Niclas Grön har lagt focus på detta under träningen. Jag har lagt till några intervaller per pass och jag kommer väl förberedd till premiären i helgen!

Säsongen 2017/18 är ju en OS säsong varför Lindström och de andra skidskyttarna har lite att fundera över när det gäller upplägg.

– Jag har bestämt mig för att avstå några tävlingar som går på hög höjd innan OS, säger Fredrik Lindström.

Hur mycket tänker du och övriga i landslaget på det faktum att OS avgörs i Sydkorea? Det råder ju en spänd relation mellan grannlandet Nordkorea och USA.

– Jag har faktiskt inte ägnat detta en enda tanke, säger Fredrik Lindström. Jag litar helt på vårt förbund och på IOK.

På söndag inleds årets världscup med två stafetter i Östersund. Tävlingarna pågår under en hel vecka. I skidskyttelandslaget återfinns också bl.a. Sebastian Samuelsson från I 21 i Sollefteå. Samuelsson som under våren fick priset som årets nykomling i världscupen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista