Te, tekopp, asylsökande, flykting, anonym
162 asylsökande kommer att behöva lämna Ånge innan den 31 januari då asylboendet på f.d. Bobyskolan stängs. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Drygt tio personer förlorar jobben i Ånge när asylboende stängs

0:50 min

Migrationsverket lämnade på fredagen besked om att asylboendet i den före detta Bolbyskolan stängs den 31 januari nästa år.

Migrationsverket kommer att avveckla samtliga asylboenden som drivs i anläggningsform. Att boendet i Ånge nu försvinner är en del av ett tidigare beslut. För närvarande bor 162 asylsökande i förläggningen, säger Patrik Lilja som är administratör hos Göteborgsföretaget Positivum som driver asylboendet.

 – Finns inte behoven längre så är det väl bra att Migrationsverket har lyckats lösa det, för det är ingen bra lösning att bo på en anläggning under längre tid. Sedan är det självklart tråkigt för vår personal och Ånge som samhälle som förlorar underlag både för affärer och för samhället.

Vad händer efter den 31 januari nästa år?

 – Det vet man aldrig för vi stängde ner i somras och hade ett uppehåll under några månader innan de upptäckte att det fanns ett behov. Så det är snabba ryck ibland, säger Patrik Lilja administratör för Positivum som driver asylboendet i Ånge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista