Nordea's office
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Nordeas beslut kan innebära risker

2:04 min

Beslutet att stänga IT-avdelningen är riskfyllt, åtminstone i nuläget. Det menar Berit Ohlsson, ordförande för Finansförbundet på Nordea.

Finansförbundets hållning i frågan om att IT-avdelningen på Nordea i Sundsvall ska stängas är att man är ute i förväg och tar risker med beslutet.

– Vi tycker inte att man ska stänga, i varje fall inte nu. Man tar operativa risker när man förutsätter att det finns system som ska ta över, som inte är sjösatta ännu, säger Berit Ohlsson, ordförande för fackklubben Finansförbundet på Nordea Sverige.

Man ser även en risk att anställda lämnar i förtid, eftersom förändringarna sker först i slutet av nästa år.

– Då kanske man lämnar Nordea och hittar jobb någon annanstans, och det medför en risk för verksamheten.

Var och en har sina frågor och ställningstagande att göra, och Finansförbundet pratar med varje medlem enskilt om alternativen. Men att flytta till en annan arbetsplats kan vara svårt, menar Berit Ohlsson.

– Generellt sett tror jag inte att man överväger det alternativet, man är ju oftast rotad på den orten man befinner sig i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista