Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Brobyte senarelägger vägöppning

Publicerat måndag 27 november 2017 kl 14.40
Det ska skapas en förbättrad trafikmiljö kring Haffstaskolan i Överhörnäs i och med ombygnationen. Att man inte gör någon ny vägsträckning innebär att broarna i närheten av Sidensjö blir kvar. Foto: Elenor Nordström
Väg 335 mellan Överhörnäs och Sidensjö kommer inte att öppnas som tänkt i mitten av december. Foto: Eleonor Nordström/Sveriges Radio.

Trafiken på väg 335 mellan Överhörnäs och Sidensjö som just nu rustas upp för cirka 80 miljoner kronor, kommer inte att vara öppen för trafik som tänkt från mitten av december.

Vägen mellan Överhörnäs och Sidensjö genomgår just nu en stor förvandling. Broar byts ut, vägen breddas och skyddet vid den kommunala vattentäkten i Gerdal ska förstärkas.

Under större delen av 2017 har genomfartstrafik varit stängd på vägen. Nu är det ett brobyte som ställer till det och försenar en tillfällig öppning av vägen. Vägen var tänkt att öppnas igen tillfälligt i mitten av december. Idag säger ansvarig från trafikverket: Torbjörn Nylander, att trafiken släpps på under senare delen av januari. Sedan stängs vägen av igen i slutet av april.
Hela vägsträckan ska vara klar i september nästa år.

– Förutom brobytet i Butsjöböle ligger arbetet helt i fas med våra beräkningar, säger Torbjörn Nylander från trafikverket.

Väg 335 kommer alltså att öppnas för genomfartstrafik under senare delen av januari för att återigen stängas i slutet av april.

– Väg 335 kommer sedan att vara klar för trafik någongång i september nästa år, säger Torbjörn Nylander.

Under det här omfattande vägarbetet leds trafiken om via andra vägar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".