Örnsköldsviks ena kommunalråd Glenn Nordlund (S) om planer på ett bioraffinaderi i Domsjö
Glenn Nordlund Foto: Freja Lantto Heldebro

Glenn Nordlund: Har känt trycket från partiet

4:14 min

Glenn Nordlund lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande i Örnsköldsvik. Ersättaren kan bli Nordlunds syster: Anna-Belle Strömberg.

Idag står det klart att Glenn Nordlund lämnar den kommunala politiken i Örnsköldsvik efter 16 år. Nu föreslås han bli det kommande regionrådet efter Erik Löfgren och J-O Häggström. Nordlund säger idag till P4 Västernorrland att han känt trycket från sitt parti.

– Det har tagit några veckor att bestämma sig, säger Nordlund. Och visst har jag känt lite av trycket att återskapa förtroendet för det socialdemokratiska partiet. Vi har en utmaning framför oss.

– Jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften men har också en stor nyfikenhet, fortsättter Nordlund.

Hur tänker du och Sara Nylund framåt? Sara Nylund från Härnösand som föreslås bli det andra toppnamnet för socialdemokraterna i regionen. Vad vill ni med sjukhuset i Sollefteå?

– Jag vill inte gå ut med vallöften nu, säger Nordlund. Mitt ledarskap är att ha en god dialog, att skapa förtroende.

Går detta att återskapa, alltså förtroendet?

– Jag vet inte om det räcker med mitt ledarskap men jag måste tro det!

Vem ska då ta Glenn Nordlunds plats som kommunstyrelsens ordförande i Örnsköldsvik? P4 Västernorrlands lilla rundringning under torsdagen gav beskedet att Nordlunds syster, Anna-Belle Strömberg ligger väl till. Idag är Strömberg omsorgsnämndens ordförande.

– Vi har dugliga ordföranden i våra nämnder, det innebär att det finns flera kandidater till mitt jobb, avslutar Glenn Nordlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista