Folk dansar på integrationsparty i Junsele
1 av 2
Det var dans långt in på natten. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio
Mat serveras under inmtegrationspartyt på Forum i Junsele
2 av 2
det serverades rejält med mat och köerna var fortfarande långa en och en halv timme efter att festen börjat. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio

Mat och dans på integrationsparty i Junsele

4:18 min

Drygt 250 personer samlades för god mat och dans på forum i Junsele, och det var människor från hela Sollefteå kommun som var bjudna.

De som stod som arrangör var Länsstyrelsen, ABF och Sollefteå kommun. Det var människor från hela kommunen som var med. Gratis bussar hade gått från Helgum via Sollefteå och Resele. 

Massor med mat dukades upp på en stor buffé, och det bjöds bland annat på olika pastasallader, grillad kyckling och röror som till exemepel hummus. 

Elisabeth Nylander är föreningssamordnare på Sollefteå kommun och hon är väldigt glad att den här kvällen kunde genomföras. Elisabeth vill verkligen lyfta fram föreningar och ideela krafter som hjälper nyanlända runt om i kommunen att komma ut i samhället. 

– Det är många som är över 70 år och de säger att de får så mycket tillbaka och de brinner verkligen för det, säger hon.   

Hon menar också att en sådan här kväll med mycket sång och dans är ett bra tillfälle att skapa kontaktytor mellan människor. Utfallet föll väl ut då det kom drygt 250 personer till festen.  

– Jag kom hit av ren nyfikenhet, säger Birgitt Sehlin från Junsele. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista