Roger Fjeldseth är chef Framtidens hus i Mellansel.
Roger Fjeldseth i det handikapanpassade gymmet som är nybyggt i Framtidens hus i Mellansel. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio

Ärofyllt pris till Mellansels IF

4:15 min

Den stora idrottsföreningen i den lilla byn har tilldelats priset Årets lokala utvecklingsgrupp som delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva.

Mellansels IF driver flera verksamheer i byn, som ligger cirka tre mil väster om Örnsköldsvik. Allt drivs i dailog med byborna och för några år sedan bestämdes det att framtidens hus skulle byggas. 

Det är en byggnad som rymmer fler olika verksamheter som på något sätt ska gynna kroppen, det eftersom att Mellansels IF såklart är en idrottsförening. 

De driver ett handikappanpassat gym, konferenslokal och camping. det har även låtit byggas till exempel frisörsalong som drivs av en lokal företagare.

Årets lokala utvecklingsgrupp är ett pris som delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva. Jyrun pekar bland annat på att deras arbete styrs genom långsiktighet, hållbarhet och lokal demokrati. 

Roger Fjeldseth är chef på framtidens hus och han är väldigt glad över priset. 

– Jag blev chockad, så jag ringde upp igen lite senare och det visade sig vara sant, säger Roger. 

Priset var förutom äran och ett diplom 10 000 kronor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista