Fjällräven Center, exteriör.
Fjällräven Center. Foto: Lennart Sundwall/SR

Modo sparkar ledare efter sms till minderåriga

Modos vd: Så fort vi fick reda på det började vi agera
0:44 min

Modo Hockey har polisanmält en av föreningens ledare sedan det avslöjats att personen haft olämplig sms-kontakt med minderåriga. Personen har tvingats lämna föreningen.

– Det kom uppgifter inifrån föreningen. Det fanns människor som hade vetskap om det här. Så fort vi fick reda på det så började vi agera i frågan, berättar Modo hockeys vd Johan Widebro. 

Sms:en ska ha olämpligt innehåll, men Modo är förtegna om vad personen har skrivit för meddelanden.

– Jag tänker inte gå in på vad det är för typ av innehåll. Vi har bara konstaterat att det är ingenting vi kan stå för och vi agerar efter det, säger Johan Widebro, vd för Modo hockey.

Ingenting vi kan stå för och vi agerar efter det.

Modo Hockey har under onsdagen informerat och haft dialog med samtliga spelare, ledare och personal, skriver Modo på sin sajt idag.

Hur kommer ni agera framöver?

– Vi har redan idag en process där vi in uppgifter från belastningsregistret när det gäller ledare. Det kommer vi fortsätta göra. I det här fallet ser inte jag att vi har kunnat göra på något annorlunda sätt, säger Johan Widebro.

Modo har avslutat personens uppdrag i föreningen. Enligt uppgift så har ledaren ingen koppling till lagen i Hockeyallsvenskan eller SDHL.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".