Sandra Näslund från Kramfors i OS-truppens tröja
Skicrossåkaren Sandra Näslund från Kramfors Foto: PETTER ARVIDSON/Bildbyrån

Händelserik vinter väntar skicrossåkaren Sandra Näslund

4:02 min

Hon är regerande världsmästare, nominerad till Sveriges finaste idrottspris - Jerringpriset och är ett av Sveriges största guldhopp inför OS i Sydkorea.

Det är en onekligen spännande vinter som väntar för skicrossåkaren Sandra Näslund från Kramfors.

Efter den makalösa insatsen när hon tog guld i VM i mars så har hon verkligen positionerat sig som ett av Sveriges medaljhopp till OS nästa år. Men tävlingsnerver har hon alltid när hon står där på startlinjen.

– Jag brukar vara väldigt nervös på start så man står där och försöker tänka bort nervositeten och fokusera, sen är det bara att köra. Försöker också njuta av stunden fast det är väldigt obehaglig känsla när man är sådär nervös, säger Sandra Näslund.

De senaste åren har Sandra Näslund och skicrosstjärnan Anna Holmlund från Sundsvall ofta följts åt i landlagstruppen och även tränat mycket tillsammans. Men strax före förra julen skadades Anna Holmlund allvarligt i en krasch och som gett henne svåra hjärnskador.

– Det är klart att man tänkte till lite extra direkt efter att det hänt och "ska jag verkligen hålla på med det här", särskilt när jag kraschade två dagar senare. Men efter det har jag aldrig haft någon tvekan att fortsätta köra, det har varit väldigt självklart och jag tycker det är väldigt kul och jag känner ingen rädsla när jag står på start. Men det är klart att man saknar Anna och att träna med henne, hon var en stor del av gruppen, man saknar henne i gänget.

Sandra Näslund utsågs också till ambassadör för hemorten Kramfors för några veckor sedan, ytterligare en roll att ta med sig på sina resor runt om i världen. 

Vad är det du berättar om Kramfors då?

– Det är väl inte så många som har koll på Kramfors där ute i världen, men jag försöker väl sprida positiva grejer och göra så bra reklam som möjligt, säger Sandra Näslund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista