Inger Bergström, regiondirektör i Västernorrland.
Inger Bergström, tidigare regiondirektör i Västernorrland. Foto: Ulla Öhman / Sveriges Radio

"Jag vill lämna det här bakom mig och inte bli bitter"

0:51 min

I första kommentaren från sparkade regiondirektören Inger Bergström efter förlikningen som ger henne 1,5 miljoner kronor vill hon se framåt.

Det var den 1 juni som P4 Västernorrland var först med att avslöja att en tidigare landstingschef får 68 000 i månaden trots nytt heltidsjobb - den tidigare chefen var HR-direktören Lena Thelin.

Avtalet ledde till att landstinget Västernorrland varslade regiondirektör Inger Bergström om avsked.

Bergström hade då redan på eget bevåg sagt upp sitt chefsuppdrag, det gjorde hon dagen efter P4 Västernorrlands avslöjande av det hemliga avtalet med Thelin.

Inger Bergström har nu med sin fackliga företrädare förlikats med tidigare arbetsgivaren och får 1,5 miljoner kronor i avgångsvederlag. 

Inger Bergström har hittills valt att inte kommentera - men säger nu, och det först i P4 Västernorrland - att hon kölhalats i media.

– Jag har haldragits i media och de har skickat pressmeddelanden och gått an. Nu vill jag bara lämna det här bakom mig. Jag vill inte bli bitter, säger tidigare regiondirektören Inger Bergström.

Vad ska du göra nu?

– Tack, men jag vill inte prata något mer. Jag är hemskt ledsen, men jag vill gå vidare i mitt liv. Jag förstår att ni funderar och har frågor, men jag känner att nu måste jag få gå vidare för det här har varit en djävulsk höst, konstaterar Inger Bergström.

Här nedanför kan du höra en kommentar till förlikningen och Inger Bergströms roll  från P4:s reporter Ulla Öhman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista