Troja/Ljungby 2017/2018 firar, jubel
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio.

Troja slog serieledarna Timrå inför bottenpublik

2:22 min

Serieledarna Timrå IK förlorade borta mot Troja-Ljungby med 2-1 i hockeyallsvenskan.

Publiksiffran, 1673, var heller inte uppmuntrande. Det var säsongens hittills lägsta för Troja/Ljungby. 

Troja stod annars för en mycket skicklig defensiv insats. Man bråkade, spelade tråkigt och gjorde det hemskt jobbigt för Timrås unga stjärnor. Nikolai Meyer och Jonathan Johnson gav Troja en tvåmålsledning efter två spelade perioder – båda framspelade av Sebastian Benker. 

– Det klart att det ger extra självförtroende att vinna över tabellettan. Förra veckan tog vi poäng av tabelltvåan också. Klart det höjer oss. Varenda poäng är ju viktig i den här serien. Vi har haft lite svårare att få med oss trepoängare, som är extremt viktiga. Klart det blir extra skönt då. Vi är i ett jagar-läge och vill uppåt i tabellen, säger Trojas målvakt Robin Johansson.

De är bättre än oss idag.

Timrå reducerade i den tredje perioden genom Jesper Dalroth och attackerade desperat mot slutet av matchen. Men Troja-Ljungby red ut stormen och tog tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden. 

– Jag tycker framförallt att de är bättre än oss idag. De går in med bättre inställning till allt, de jobbar hårdare över hela banan, säger Fredrik Andersson, Timrås tränare.

Timrå ligger trots förlusten kvar i toppen med 45 poäng, jagande Oskarshamn och Leksand har 41. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista