Fasaden på Wendela Hellmanskolan i Härnösand. Foto: Ulla Öhman/Sveriges Radio
Foto: Ulla Öhman/Sveriges Radio

Väktare och övervakningskameror på skolor i Härnösand

1:40 min

Det har varit stökigt på vissa skolor i Härnösands kommun. Nu tar kommunen in väktare och man kommer även montera upp övervakningskameror på platser där det finns behov.

Åtgärderna tas till för att öka tryggheten på skolorna, enligt kommunens hemsida.

Enligt Härnösands kommun är det just nu oroligt på Wendela Hellmanskolan. Där har kommunen därför anställt en elevvårdsassistent och två fritidsledare som jobbar med elevernas trygghet. Samtidigt är socialtjänstens fältassistenter på plats på skolan vissa tider under dagen. Framförallt under lunchen.

Vi vill att alla ska ha det tryggt och må bra på skolan.

– Det finns elever och personal som känt att det varit stökigt. Då vill vi satsa rejält. Vi vill att alla ska ha det tryggt och må bra på skolan, säger Andreas Krasser, verksamhetschef för gymnasiet i Härnösands kommun.

De elever som inte fungerar i skolan hanteras särskilt, enligt kommunen.

Skolan har också drabbats hårt av inbrott och stölder den senaste tiden, och därför stöldskyddsmärks nu skolans alla datorer med DNA-märkning som ska göra dem mindre stöldbegärliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista