Bildkollage med de fyra nominerade till Årets Västernorrlänning 2017. Martin Hanell (överst till vä), Camilla Löfdahl (överst till hö), Erfan Kakahani (längst ner vä), Christer och Karin Solgevik (längst ner hö). Kollage: Sveriges Radio
Martin Hanell (överst till vä), Camilla Löfdahl (överst till hö), Erfan Kakahani (längst ner vä), Christer och Karin Solgevik (längst ner hö). Foto: Bildkollage Sveriges Radio
Årets Västernorrlänning

Sista chansen att rösta på Årets Västernorrlänning

Här är kandidaterna till utmärkelsen Årets Västernorrlänning 2017. Personer i och från länet som alla gjort något alldeles särskilt under året.

Fram till midnatt den 31 december kan du rösta på din favorit!

För att rösta skickar du ett SMS till numret 722 50. Skriv p4vn och mellanslag och sedan kandidatens nummer enligt instruktionerna nedan. Eller skicka ett vykort med din röst till P4 Västernorrland, 851 79 Sundsvall. Röstningen avslutas vid midnatt 31 december.


 

1. Martin Hanell från Köpmanholmen

För att han hjältemodigt genomförde en livsavgörande räddningsinsats när 16-åriga Wilma Karlsson befann under familjens kapsejsade segelbåt ute till havs. Dykarkunskaperna och rutinen som sjöräddare ledde till en snabb, effektiv och tapper insats för att komma ner, skära loss och ta upp Wilma till ytan. Sms:a p4vn 1.

2. Camilla Löfdahl från Sundsbruk

Med ett stort engagemang och hjärta driver Camilla föreningen Snöänglar som bidrar till att stödja människor som lever på marginalen. Tack vare Camilla har många barn kunnat delta i aktiviteter, fått nödvändiga vinterkängor eller en efterlängtad julklapp i familjer där skyddsnät och medel saknats. Sms:a p4vn 2.

3. Erfan Kakahani från Sundsvall

Med sin empati och milda ledarstil får han alla att prestera på topp. Har genom sitt smittande engagemang räddat Sundsvalls Boxningsklubb från att dö ut. Trefaldig svensk mästare, men framförallt en fenomenal ungdomsledare och viktig förebild för unga tjejer och killar. Sms:a p4vn 3.

4. Christer och Karin Solgevik från Ramsele

För att de med ett brinnande engagemang och med hjälp av föreningar och privatpersoner byggt upp ett daghem i Sydafrika. Dagligen arbetar de för att barnhemmet ska vara en trygg plats när syskon och föräldrar är på jobb och skola och oförtrutet fortsätter de samla in pengar för att utveckla verksamheten. Sms:a p4vn 4.

Röstningen pågår fram till midnatt 31 december.

SMS-röstning Årets Västernorrlänning

  • Skriv P4vn följt av ett mellanslag sedan kandidatens nummer (1, 2, 3 eller 4). 
  • Skicka till 722 50, kostnad 3 kronor plus trafikavgift.
  • Du kan rösta max tio gånger från samma telefon. Om du skrivit exakt som i exemplet är din röst räknad oavsett vad som står i svars-sms:et. Ibland får man inte något svars-sms. Det beror på vilken teleoperatör man har, egna inställningar i telefonen mm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista