Villabrand i Vattjom. Foto: Ingrid Engstedt Edfast P4 Västernorrland
Räddningstjänsten arbetar för fullt med att släcka branden i en tvåvånings trävilla i Nordingrå. Foto: Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR

Fullt utvecklad villabrand i Nordingrå

Strax före klockan elva larmades om en brand i en villa i Nordingrå. När räddningstjänsten kom dit var det en fullt utvecklad brand på nedervåningen.

Det är en tvåvånings trävilla i Salberg/Nordingrå. Enligt räddningsledare Thomas Berglund rör det sig om en fullt utvecklad brand på första våningen i anslutning till vardagsrummet, men de har inga uppgifter om hur branden startat.

En kvinna och ett barn som bor i huset var hemma när de upptäckte branden och hade tagit skydd hos en granne. Kvinnan fördes sedan till sjukhus för kontroll, då hon hade andats in rök, enligt Thomas Berglund.

Räddningstjänsten gick sedan in med rökdykare för att släcka invändigt. Vid 13.30-tiden är branden i stort sett släckt och man har även kommit åt glödbränder. Invändigt är huset rejält rök- och brandskadat, medan utvändigt ser det närapå intakt ut, enligt Thomas Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".