Brand i lägenhetshus i Timrå
Räddningstjänsten tömmer huset på brandrök. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio

Polisen utreder källarbränderna i Timrå

1:59 min

Strax efter klockan 6 på måndagsmorgonen larmades om en brand i källaren på ett flerfamiljshus på Parkvägen i Timrå, samma som där man bekämpade en brand i lördags. Polisen ska nu utreda brandorsaken.

Det är samma hus som där det brann i lördags, enligt Lars Krantz inre befäl. I lördags spred sig rök från branden i källaren till två trapphus. 

I huset finns sju lägenheter och många stod utanför och tittade på släckningsarbetet, enligt P4 Västernorrlands reporter på plats, som pratade med Anna som väcktes av röklukt under morgonen.

– Jag vaknade till och kände att det luktade lite rök igen och så fick jag ett sms av en kompis som berättade att "nu röker det i din källare igen", "va? tänkte jag" och det gjorde det, säger Anna.

Det brann i lördags och så nu igen, vad är det som händer i ditt hus?

– Ja, det är ju det vi funderar på. Vi vet ju inget ännu om vad som hände i lördags heller mer än att det brann i några förråd, så det känns ju lite olustigt, absolut, säger Anna. 

Redan vid 7.30-tiden hade man släckt branden och kunnat begränsa den till källaren, och det tack vare att en förbipasserande i morse upptäckte branden och larmade snabbt, enligt Lars Krantz. 

Det är ännu oklart hur branden uppstått och om det finns samband med branden i lördags. 

Polisen har meddelat att de spärrar av brandplatsen för att kunna göra en teknisk undersökning och kontrollera om det begåtts något brott. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista