Alan Walker står i en svart heltäckande dräkt svept om kroppen. Bakom honom går solen upp vid horisonten vilket skapar en mystisk stämning i bilden. Foto: Stian Andersen.
Alan Walker. Foto: Stian Andersen.

Alan Walker kommer till Sundsvall 2018

Första bokningen för festivalen Sensommar i Sundsvall är klar. Och det är ingen mindre än världsstjärnan Alan Walker från Norge.

Världsstjärnan Alan Walker från Norge kommer till Sensommar för sin första konsert i Sundsvall. En väldigt efterlängtad bokning från både oss och publiken, skriver Dino Vulic, festivalchef, Sensommar i ett pressmeddelande.

2015 släpptes låten Faded med Alan Walker, som under kort tid blev en internationell hit och som idag har samlat på sig över 740 miljoner streams på Spotify. Efter det följde låtar som Alone och Tired och totalt har artisten samlat på sig över en miljard streams.

– Vi är otroligt glada att kunna inleda nästa sommar med en sån grym bokning som Alan Walker. Han är en av de mest önskade artisterna inför nästa sommars festival så vi är otroligt glada att kunna ge publiken det de vill ha, säger Oscar Westerlind, VD, Höga Kusten Nöje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".