Patrik Karlkvist i Modo jublar efter att ha gjort mål i Hockeyallsvenskan. Foto: Erik Mårtensson / Bildbyrån
Patrik Karlkvist jublar efter att ha gjort mål Foto: Erik Mårtensson

Effektivt Modo slog AIK på hemmaplan

Viktor Ekarv: Skönt att vinna
1:15 min

Fyra mål på sjutton skott räckte gott och väl när hemmalaget avfärdade Solnaklubben.

Modo och AIK möttes i Örnsköldsvik under onsdagskvällen. Båda lagen stod inför mötet på 39 poäng vilket bådade för en jämn kamp och det blev effektiviteten som spelade den stora rollen i avgörandet.

Den första perioden förde gästerna men det var Modo som tog ledningen efter 17 minuter då Emil Molin, på pass från Sam Marklund, kunde prickskjuta in 1-0 till hemmalaget. En ledning som sedan stod sig perioden ut.

Tidigt i den andra perioden fick hemmalaget en utvisning och AIK fick chansen i spel fem mot fyra. Gästerna tryckte på för en kvittering, men istället var det Modo som kontrade in 2-0 trots en man mindre på isen. Målskytt Kristian Jakobsson på pass från Victor Ekarv. Samme Ekarv som är utlånad till Modo från just AIK säsongen ut.

– Vi är effektivare och där har vi tur idag, säger Victor Ekarv.

AIK lyckades reducera ett par minuter senare efter att Modos målvakt Isak Wallin givit bort pucken i den egna zonen. Bortsett från det misstaget spelade hemmamålvakten bra och bjöd på ett par fina räddningar. I den sista perioden satsade AIK allt framåt men gång på gång så stod Modomålvakten pall. 

Trots massivt AIK övertag pangade Modo in 3-1 genom Patrik Karlkvist, forwardens tionde mål denna säsong. Spiken i kistan kom med drygt 3 minuter kvar då Sam Marklund gjorde 4-1 till hemmalaget, då hade man dessutom passat på att missa en straff.

I och med segern förstärker Modo sin position i toppskiktet av tabellen i Hockeyallsvenskan och har nu bara 6 poäng upp till serieledande Timrå.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".