Lina och Cicci står och håller varandra om axlarna på scenen på Hullsta gård i Sollefteå. Lina har långt lockigt mörkblond hår. Hon ler och är klädd i en svart tröja med polokrage. Cicci har brunt hår som är något kortare än Linas. Hon har glasögon med svarta bågar och örhängen. Hon är klädd i en grå stickad tröja med en grön scarf runt halsen. Bakom de båda ser man det svarta scengolvet och en del av stolarna i salongen som är klädda i rött tyg. Även väggen syns med naturfärgad träpanel och släpljus. Foto: Alexander Arvidsson/Sveriges Radio
Lina Melander & Cicci Jakobsson Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio

Sollefteå fyller 100 år - firas med revy

2:46 min

Nu spelas revyn Alla klappar på Hullsta gård i Sollefteå och mottagandet från publiken skvallar om succé.

Jacke Sjödin fick i uppdrag av Sollefteå kommun att göra en revy för att fira att Sollefteå firar 100 år som stad i år. Resultat blev Alla klappar som är skriven och framförd av Jacke Sjödin och på scenen finns också Cissi Jakobsson, Jörgen Åslund, Lina Melander och Klas Norberg. 

Vad den handlar om är lite svårt att förklara, även för skådespelarna själva. 

– Det är ju en annorlunda julshow det här, Jag tror inte att det finns något liknande så det går inte riktigt att säga allt som händer, säger Cissi Jakobsson

Föreställningen spelas fram till den 19 december och har du inte möjlighet att komma återfinns ett litet smakprov från showen i slutet av intervjun. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista