Charlotte Kalla
Charlotte Kalla. Foto: Nisse Schmidt/TT

Norsk kross i Toblach – Kalla utanför pallen

2:45 min

Charlotte Kalla fick ge sig för den röd-vit-blåa armén i Toblach. Fem norskor åkte förbi svenskan som slutade på en sjätte plats i jaktstarten.

1. Marit Björgen, Norge
2. Ingvild Flugstad Östberg, Norge +0,3
3. Heidi Weng, Norge +0,8
----
6. Charlotte Kalla +41,9
15. Ida Ingemarsdotter +1.44,6
16. Ebba Andersson +1.55,3

Marit Björgen vann 10 kilometer klassiskt i Toblach efter att ha spurtat ner lagkamraterna Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng på upploppet.

Charlotte Kalla startade först i milloppet efter segern i lördags och hade 22 sekunders försprång på Marit Björgen. Men Björgen öppnade i ett ursinnigt tempo och efter drygt halva loppet hade fem norskor åkt ikapp Charlotte Kalla.

I en brant uppförsbacke efter sju kilometers åkning tog energin slut för Charlotte Kalla och hon fick släppa kontakten med tätklungan.

– Jag försökte ta deras ryggar och åka så energisnålt som möjligt, men de var för starka i dag helt enkelt, säger Charlotte Kalla till Radiosporten.

Hör referatet från den avgörande stigningen i ljudklippet ovan.

Kalla berättar också att hon hade problem med fästet redan från början av loppet.

– Det var lite frustrerande, jag är inte helt nöjd med skidorna i dag, jag fick slita redan från start och det kostar energi, det är som att det inte går att kräma ur det man har i kroppen när man inte har det där pangbettet, säger hon.

Kalla slutade på en sjätte plats, 42 sekunder efter Marit Björgen. Svenskan behåller dock förstaplatsen i den totala världscupen, 98 poäng före Ingvild Flugstad Östberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista