Pepperkakshus
1 av 4
Hilda Nordvall och Elsa Lundgren lägger sista handen vid sitt mästerverk. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
Pepparkakshus
2 av 4
Matfors skola i ny tappning. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
Pepparkakshus
3 av 4
Lugn, pepparkakshuset är inte från 1925. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
Pepparkakshus
4 av 4
Elsa ser till att skolan blir snötäckt. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio

Matfors skola blev pepparkakshus

2:42 min

Elsa Lundgren och Hilda Nordvall, båda 14 år, älskar att baka, laga mat och utmana sig själva. Att göra en hel skola av pepparkaksdeg var inga problem.

Vi på P4 Västernorrland har ju utlyst en tävling om länets bästa pepparkakshus och för att dra igång denna juldoftande aktivitet bad vi högstadieeleverna Elsa Lundgren och Hilda Nordvall om hjälp.

De har ett konto på Instagram ihop, bakaosmaka, där de visar bilder på olika bakverk och maträtter som de gjort. Årets pepparkakshus blev en pepparkaksskola, och Matfors skola är ingen liten byggnad.

– Vi hade en bild som vi hade skrivit ut och sen mätte och fixade vi lite, säger Elsa, som om det inte var svårt alls.

Skicka in din bild

Redan har vi fått in många härliga bilder på fantastiska pepparkakshus, men tävlingen pågår fram till fredag 22 december, så passa på att skicka in din bild du också!

På facebook har vi en post om pepparkakstävlingen, så det enklaste sättet är att publicera din bild där, men det går också bra att mejla. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista