Bo Abrahamsson och Malin Skarin, anställda på Voons vårdcentral, diskuterar vid receptionen under invigningsdagen. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio
1 av 3
Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio
Margareta Sundström, Sollefteåbo som listade sig direkt på nya vårdcentralen. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio
2 av 3
Margareta Sundström, Sollefteåbo som listade sig direkt på nya vårdcentralen. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio
Vårdcentralen Voon i Sollefteå

Ny vårdcentral öppnar i Sollefteå

2:06 min

Idag öppnar kooperativet Voon en ny vårdcentral i centrala Sollefteå, men man har inte kunnat lista sig förrän idag på invigningsdagen.

Det är Voon, Vård och omsorg i Norrland, som driver den nya vårdcentralen med drygt 30 anställda. När vårdcentralen öppnade kl. 8 på onsdagsmorgonen hade folk kommit för att lista sig för vård.

– Det är ganska stor ruljans. Det är mycket folk som kommer och går, berättar vår reporter på plats Anton Kårén.

En av dem som klivit upp tidigt för att lista sig direkt är Margareta Sundström.

– Jag tog chansen att komma hit på en gång på morgonen. Det blir inom gångavstånd och sedan vill jag ha en doktor som jag träffar flera gånger och inte en ny varenda gång.

Det var det vi ville när vi öppnade. Att folk ska få tillgång till bra vård ganska fort.

 – Det känns riktigt bra. Jag ser ju direkt när vi öppnar att patienterna kommer. Några har redan träffat läkare och hunnit gå. Det var det vi ville när vi öppnade. Att folk ska få tillgång till bra vård och att det ska gå ganska fort, säger Stefan Kanerva, ordförande i föreningen Voon som driver den nya vårdcentralen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista