väska med en elpistol, ett basebollträ, en machete, kniv, skalpeller, buntband, silvertejp, en sopsäck morfintabletter och sprutor.
Polisen hittade en väska med en elpistol, ett basebollträ, en machete, kniv, skalpeller, buntband, silvertejp, en sopsäck morfintabletter och sprutor mm. Foto: Polisen

Sex års fängelse för förberedelse till mord och människorov

Den 48-årige man som i oktober i år trängde sig in i sin före detta flickväns lägenhet i Sundsvall med en väska full med vapen och hotade att döda henne döms nu till sex års fängelse.

Mannen döms för förberedelse till mord, misshandel, människorov, narkotikabrott och vapenbrott.

Enligt tingsrätten hade mannen förberett sig att ta kvinnans liv eller att skada henne, eftersom han hade med sig en väska med ett slagträ, en elpistol, en machete, skalpeller och knivar.

Mannen tog också stryptag på kvinnan och därför menar tingsrätten att mannen gjort sig skyldig till misshandel. Han ska nu betala drygt 111 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Händelsen inträffade den 5 oktober i år. Kvinnan räddades den här dagen av att hon alltid ringde någon när hon lämnade sin lägenhet. Efter att hon blivit hotad av sin före detta pojkvän var det en vardagsrutin för henne. Innan kvinnan lämnade sin lägenhet ringde hon sin mamma, tittade genom titthålet i dörren, men såg ingen där och gick ut. Men den här dagen när hon öppnade dörren så trängde mannen sig in i lägenheten med kniv och ett slagträ. 

Kvinnans mamma hörde henne skrika ”nej, sluta, sluta” och ringde då sitt barnbarn som larmade SOS Alarm, som åkte till platsen och kunde avbryta den misshandeln som kvinnan utsattes för. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".