Migrationsverkets byggnad i Solna.
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Migrationsverket varslar - 72 anställda i Västernorrland berörs

2:00 min

Migrationsverket varslar 312 anställda i Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. 72 av dem jobbar i Västernorrland.

Migrationsverket varslar personal motsvarande 260 årsarbeten i Sveriges fyra nordligaste län, detta motsvarar cirka 312 medarbetare. För Västernorrlands del berörs 72 medarbetare. 

– Hur många personer som i slutänden kommer att sägas upp är för tidigt att uttrycka. Det kommer förhandlingar på central nivå att visa, säger regionchef Håkan Hansi.

Två mottagningsenheter kommer läggas ner i Sundsvall och en meningsenhet i Kramfors, vilket innebär att det blir en enhet kvar i vardera kommun. Samtidigt avvecklas också 2 300 boendeplatser i Västernorrland.

– Grunden ligger i att det kommer mycket färre asylsökande till landet och då måste vi anpassa vår verksamhet, säger Håkan Hansi.

Ni har ju filialer i Örnsköldsvik och Sollefteå också, vad händer med dom?

– Det är olika, vi kommer vara kvar i en del av boendebitarna, där vi har lägenheter, däremot kommer enheten i Kramfors vara därifrån vi administrerar allt, säger Håkan Hansi. 

Vad innebär det för personer i till exempel Örnsköldsvik som vill komma i kontakt med verket?

– De kommer att hänvisas till enheten i Kramfors, säger Håkan Hansi. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista