Vattengympa i bassäng.
Vattengympa i bassäng. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ny lyft ger bättre möjligheter för vattenträning i Kramfors

Personlig assistent: Årets julklapp till funktionsnedsatta och äldre i Kramfors
0:47 min

En portabel lyft för funktionsnedsatta, som behöver vattenträna i bassäng, ska köpas in i Kramfors. Politikerna har nu sagt ja till ett medborgarförslag från personliga assistenter.

Det är nio personliga assistenter i Kramfors som skrivit medborgarförslaget till kommunen.

Det handlar om att kommunen borde köpa in en portabel lyft som ska hjälpa personer ner i bassänger för att kunna bada och vattenträna.

En lyft som ska kunna flyttas runt på kommunens badhus när behov uppstår.

I dagarna gav politikerna i Kramfors det positiva beskedet.

– Det här är årets julklapp till alla funktionsnedsatta och äldre i Kramfors, säger Inger Ripatti-Sjölander, en av dom som skrivit medborgarförslaget.

Lyften kommer att flyttas runt

Kramfors kommun har idag en fast lyft på Ådalshallen men den står vid den lilla bassängen.

Den nya portabla lyften ska också kunna användas i badhusen i Herrskog, Bollstabruk och inne i Kramfors. Under sommartid kan lyften användas vid utomhusbassängerna på Flogstabadet.

– Vi vill så klart kunna göra så bra jobb som möjligt för våra brukare och med den nya lyften skapas bättre möjligheter för det. Så vi är jätteglada idag, säger Inger Ripatti-Sjölander personlig assistent i Kramfors kommun.

Vattenträning året runt

Fritidsenheten, som ansvarar för de kommunala badanläggningarna i Kramfors, ser nu över den utrustning som finns vid badanläggningarna och en flyttbar lyft ska köpas in.

– Det handlar om livskvalitet och hälsa, därför är det viktigt att vi kan erbjuda möjligheter till träning året om, säger Jan Sahlén (S), kommunstyrelsens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".