Timrås målvakt Henrik Haukeland räddar skott.. Foto: Pär Olert/Bildbyrån
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Timrå IK fortsatt serieledare över jul trots förlust

Hampus Larsson "Vi skapar mycket chanser"
1:37 min

Timrå skapade flest chanser, men Almtuna var effektivast när sista omgången innan jul spelades. Hemmalaget fick se sig besegrade med 3-1

Det var en chansrik och underhållande första halva mellan Timrå och Almtuna. I första perioden skapade hemmalaget Timrå flera chanser till att göra 1-0. Men det var Almtuna som prickade in första målet i matchen genom en spelvändning. Daniel Ljunggren ställde in siktet och skickade in pucken bakom Henrik Haukeland. Ställningen stod sig perioden ut. I första perioden fick också Timrås Anton Wedin utgå med en befarad axelskada.

Även i andra perioden så var det Timrå som skapade chanser, men där Almtuna var effektivast. 2-0 kom något oväntat mitt i en Timråpress, men kort därefter kunde Jonathan Dahlén trycka in reducering 2-1.

– Vi skapar chanser för att göra flera mål, säger Hampus Larsson i Timrå.

Och väl i tredje väntade hemmapubliken på forcering och bättre utdelning på chanserna, men det blev inga fler mål för Timrå. Istället så kunde Viktor Herzberg i Almtuna lätta in 3-1 i tom målbur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".