Kraftigt snöfall på bilar som kör på E4 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Många olyckor efter snöväder

1:39 min

Ett stort snöväder drog in över Västernorrland under tisdagen och har gjort att det har inträffat många olyckor under natten och morgonen. Enligt SMHI är ytterligare snö på väg och man har utfärdat en klass 1-varning.

Se aktuellt olycksläge på Trafikredaktionens karta.

En hel del snö kommer att falla över Västernorrland, östra Jämtland samt Västerbottens kust och inland på onsdagen SMHI har utfärdat fyra klass 1-varningar.

– Man kan räkna med att det kommer att komma ytterligare ett par centimeter under dagen. Lokalt kanske en decimeter, säger SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson.

Snöfallet har orsakat en del trafikproblem. Vid 8-tiden körde en timmerbil ner i ett stup i Nysäter väster om Kovland utanför Sundsvall, där polisen meddelar att väglaget är mycket besvärligt.

Nästan samtidigt körde en personbil in i mitträcket på E4 utanför Timrå, varpå förbipasserande slog larm om att fordonet knappt syntes i snö och snörök.

Runt 12.15 skedde en annan frontalkrock, den här gången i närheten av Kramfors, där en personbil och en buss kolliderat vid Ödskurvorna norr om Kramfors. Föraren av personbilen fördes efter olyckan till sjukhus med oklara skador. Även här stängdes vägen tillfälligt av, men har sedan dess öppnat igen.

Nederbördsområdet kommer att avta under dagen innan ännu ett område drar in söderifrån fram emot torsdagen. I området är det flera minusgrader.

– Nära kusten kan det vara bra att ha extra koll på temperaturen, speciellt på Västernorrlandskusten där det kan leta sig in mildare luft. Där kan det bidra till att det blir besvärligt på vägarna, säger Alexandra Ohlsson vid SMHI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista