En hög plogvall vid infarten till servicehus på Alnö.
1 av 2
Plogvallen till Alnö servicehus som Lena Melander på hemtjänstens nattpatrull fotade i morse. Foto: Lena Melander
Plogvall vid infarten till hälsocentralen på Alnö
2 av 2
Plogvall vid infarten till hälsocentralen på Alnö som Lena Melander på hemstjänsten fotade i morse. Foto: Lena Melander

Besvärlig natt för hemtjänstens nattpatruller

2:35 min

Snöfallet det senaste dygnet har ställt till det en hel del i trafiken. Enligt Lena Melander som jobbat på hemtjänsten i Sundsvall i natt har både fått gräva loss bilen och fått hjälp av traktor för att ta sig fram i natt.

– Jag fastnade en gång på en plogvall men då var det en traktor som kom och hjälpte oss, säger Lena Melander. 

Enligt henne har vägarna på Alnö varit särskilt besvärliga att ta sig fram på, trots att de har fyrhjulsdrivna bilar.  

– Men de är för låga så man tar sig inte över de stora plogkanterna. Som de som var vid vårdcentralen och servicehuset nu på morgonen, de tar man sig inte över. Och på Ankarsvik var det helt oplogat och hade vi haft otur där hade vi blivit inplogade om vi bara varit någon minut senare, säger Lena Melander.

Snöskyfflarna i bilarna har kommit till användning i natt, berättar Lena Melander. Hon är kritisk till att plogbilar och traktorer var ute relativt sent.

– Jag ringde kommunjouren klockan ett i natt och sade till om servicehuset i och med att det är gamla människor som bor där och skulle det komma en ambulans tar de sig inte in, och då svarade killen där att de hade alla enheter ute. Men det är olustigt, vi har ju våra tillsyner också ... Men visst, de kan ju inte vara överallt, säger Lena Melander.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista