Sandra Näslund tränar med ungdomar hemma i Kramfors

4:50 min

Skicrossåkaren Sandra Näslund, som är ett av våra största OS-hopp, är hemma i Kramfors på jullov. Idag har hon tränat med ungdomar i Latbergsbacken.

– Det är skönt att vara hemma litegrann, säger Sandra Näslund.

Hon leder just nu världscupen i skicross, var nominerad till Jerringpriset och laddar som bäst inför OS. Bland annat genom att träna tillsammans med unga skidåkare hemma i Kramfors.

– Det är några som brukar vara med när de haft lite skicrossträningar så i klubben finns det visst intresse, sedan får vi se om det är någon från allmänheten som är sugen också, säger Sandra Näslund.

En riktig skicrossbana har man inte fått till riktigt än, men tillräckligt för att kunna träna starter, trots att det kommit väldigt mycket snö.

– Det är viktigt att ha lite bra känsla, att vara snabb i fötterna och skapa fart i baksidorna på rullarna eller kanterna, menar Sandra Näslund.

Ser fram emot experttips

Oskar Berglund är en av de som dök upp idag för att träna med klubbens OS-stjärna, ett uppskattat tillfälle. 

– Det är bra för då får man mycket tips och sånt, om hur man ska starta och hur man ska göra för att komma snabbt ut, säger Oskar Berglund. 

Även lillasyster Selma Näslund var med på träningen idag.

– Det är roligt. Det är ju något annat än slalom och storslalom och sådant, säger hon.

Själv föredrar hon annars storslalom hellre än att följa i storasyster Sandras skicross-spår.

– Jag tycker det är lite läskigt med hopp och sådant, säger hon. Men det är ju roligt att få så bra hjälp, om man vill bli bra på det.