Glashalt efter regn vid Navet i Sundsvall
Glashalt efter regn vid Navet i Sundsvall. Foto: Karin Lönnå / Sveriges Radio

Busstrafiken i Sundsvall inställd för andra gången på ett dygn

1:10 min

Bussbolaget Nobina meddelar att all stadstrafik för busslinjerna i Sundsvall är inställda under tisdagsmorgonen. Det på grund av det hala väglaget och ishalkan.

Under tisdagsmorgonen drabbas Sundsvall av ett andra busstopp på mindre än ett dygn. Väderläget och väglaget har gjort att stadsbussarna inte kan trafikera, enligt bedömning av trafikansvarig på Nobina. Det är även tredje gången på mindre än en vecka som just stadsbussarna i Sundsvall drabbas av totalstopp, det hände även i torsdags.

Busstrafiken till Matfors och Njurunda går som vanligt under tisdagsmorgonen, säger Hans Fälldin på Din Tur.

Busstrafiken i Sundsvall ska kunna komma igång när kommunens fordon varit ute och sandat. Vid 08.30 på tisdagsmorgonen meddelade Din Tur att man ska testa att köra igång stadsbussarna igen kl 9.00. 

Även på nyårsaftonen stod busstrafiken stilla i Sundsvall under flera timmar, då tö och regn på snöbelagda vägbanor orsakade svår halka. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista