De digitala skyltarna vid Navet i Sundsvall som visar busstiderna.
Foto: Lotte Nord/Sveriges Radio

Stadsbussarna i Sundsvall igång igen – utom på Alnö

2:05 min

Klockan nio började stadsbussarna i Sundsvall köra igen efter totalstoppet tidigare under morgonen, med undantag för Alnö där det fortfarande inte är sandat i hela vägnätet, enligt Hans Fälldin på Din Tur.

Under tisdagsmorgonen ställdes alla stadsbussar i Sundsvall in för andra gången på mindre än ett dygn, på grund av extrem halka och att vägunderhållet i form av sandning och hyvling inte hunnit i kapp.

Klockan nio kunde man börja köra igen, utom på Alnö där det inte är sandat överallt än, enligt Hans Fälldin, pressansvarig på Din Tur.

– Vi kan inte börja köra förrän hela slingorna är sandade, men förhoppningsvis kan vi komma igång senare under förmiddagen, säger Hans Fälldin. 

Digitala skyltar inte uppdaterade

När P4s reporter besökte busstationen Navet i Sundsvall under tisdagsmorgonen när bussarna stod stilla, visade de digitala skyltarna ingenting om de inställda bussarna, tvärtom visade skyltarna att det bara skulle vara några minuter till nästa buss.

– De har kanske inte förstått de tekniska lösningarna helt, den visar ju tidtabellen, det verkar vara det de har den till. De har satt in folk här som berättar att det är inställt, så de har ju löst problemet, säger en resenär som väntade på Navet på morgonen.

Men ute på busshållsplatserna visas samma information och där finns inga människor som berättar om de inställda bussarna, ett problem de är medvetna om, enligt Hans Fälldin på Din Tur.

– Vi får inte in störningsinformationen på tavlorna, det är något vi måste åtgärda snarast. Informationen följer inte med den snabba händelseutvecklingen, säger Hans Fälldin. 

Problemen med väglaget har hittills bara varit i centrala Sundsvall, enligt Hand Fälldin, i resten av Västernorrland har busstrafiken kunnat köra som vanligt. 

– Jag får rapport från Ö-vik att det fungerar mycket bra, att det är bra sandade vägar och där flyter det på bra. I Sollefteå var det en trafikstörning i morse inrapporterat men jag har inte hört mer om det, så läget i övrigt är gott, säger Hans Fälldin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista