Brandbilar och ambulans utanför flerfamiljhus på Vikingavägen i Sundsvall.
1 av 2
På tisdagsmorgonen larmades om en brand på Vikingavägen i Sundsvall. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio
Tommy Lindgren är räddningsledare för räddningstjänsten medelpad ocjh står i varselkläder och hjälm bredvid en brandbil. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio
2 av 2
Tommy Lindgren, räddningsledare på Räddningstjänsten Medelpad. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Brand i Granlo – inga skadade

0:56 min

Vid 9.30-tiden på tisdagsmorgonen larmades om en brand i en lägenhet på Vikingavägen i Granlo i Sundsvall. Branden var släckt vid 10.15 och inga personer kom till skada.

Tommy Lindgren är räddningsledare på Räddningstjänsten Medelpad och enligt honom skötte sig hyresgästerna i den brandskadade lägenheten exemplariskt:

– Det var en mamma, ett barn och en hund i lägenheten och de stängde dörren till rummet där det brann innan de gick ut och mötte oss.

Lägenheten ligger på andra våningen i huset och det är än så länge oklart hur branden har uppstått. Förutom rökspridning till en lägenhet är det inga andra lägenheter som har skadats och inga ytterligare personer har behövt evakueras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista