Anna Holmlund gör tummen upp när hon sitter i sin rullstol i ett snöigt landskap. Foto: Privat
1 av 2
Anna Holmlund tar hela tiden små steg framåt. Foto: Privat

Anna Holmlunds pappa: I takt med att Anna blir bättre blir tårarna färre

0:49 min

Drygt ett år efter att Anna Holmlund drabbades av en allvarlig hjärnskada har hon nyligen tagit sina första steg. Nu berättar hennes pappa Lars om familjens vardag så om den blivit efter olyckan.

Det var under ett träningsåk i Italien den 19 december 2016 som Anna Holmlund skadade sig allvarligt och drabbades av en hjärnskada. Hennes pappa Lars berättar nu för P4 Västernorrland om framtiden och vardagen hemma på Alnö utanför Sundsvall. 

Rehabiliteringen går fortare än väntat. När Anna sa att hon skulle gå vid jul så var läkarna tveksamma. Men tre dagar innan julafton tog hon sina första steg sedan olyckan inträffade. 

Anna jobbar mycket med talet och att göra en intervju i radio är fortfarande lite för svårt. 

– Enligt logopederna är hon inte riktigt redo att ge en radiointervju, men då Anna är beredd med det då kommer hon med all säkerhet ge det, säger Lars Holmlund. 

I takt med att Anna blir bättre blir tårarna färre.

Det har såklart varit ett tufft år för Anna och familjen, berättar Lars Holmlund. 

– I takt med att Anna blir bättre blir tårarna färre. 

Lars är också tydlig med att humorn är viktig i svåra stunder. 

– Det är helt avgörande. Anna är ju alltid glad. Kommer jag dit nu är det en jätteglad tjej jag möter, den gamla vanliga Anna. Det blir bättre och bättre men det är en lång väg kvar, säger Lars Holmlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista