En hand som gör linor av vitt pulver på ett bord.
Drogterapeuten misstänks ha hanterat minst 1 kg amfetamin under hösten. Foto: Eeg, Jon/TT.

Drogterapeut sålde droger på fritiden

Polisen: Kombinationen är ju inte särskilt smakfull
1:22 min

Efter 9 månaders hemlig spaning slog polisen till mot en 55-årig Härnösandsbo och hittade nästan 1 kg amfetamin och 7,3 kilo hasch.

Det var i början av förra året som polisen efter en tids rykten inledde hemlig övervakning av en man som jobbar som drogterapeut.

– Det krockar ju. Kombinationen är ju inte särskilt smakfull, säger Sundsvallspolisen Hans Björner.

Spaningen visade att han hade regelbunden kontakt med ett stort antal kända missbrukare, ägnade en stor del av sin fritid åt att träffa kända kriminella och också förfogade över ett förråd i Sundsvall som polisen snabbt misstänkte var förvaringsplats för stora mängder narkotika.

– Efter en tids spaning kunde vi nog säga att här finns det anledning att anta att personen är skäligen misstänkt för grovt narkotikabrott, säger Hans Björner.

För att undvika upptäckt hade mannen två mobiler, en i jobbet och en för de misstänkta knarkaffärerna. Polisens spanare upptäckte också att den misstänkta hade en medhjälpare, en 25-årig kille som var på rymmen från tvångsvård och som 55-åringen varit övervakare åt. Enligt polisen har mannen under hösten hanterat minst 1 kg amfetamin och 7,3 kilo hasch.

55-åringen nekar till anklagelserna och har i princip tigit sig igenom hela polisutredningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".