Nu ska snöbergen i Sundsvall bort

0:20 min

Snöröjningen i Sundsvall har fått kritik, men idag påbörjas en massiv insats för att få bort den snö som dumpats i stora högar runt om i Sundsvall.

Lastbilar fullastade med snö går i skytteltrafik till dumpningsplatsen i Nacksta, där ett berg av snö snabbt tornar upp sig.

Thomas Berglund kör en av lastbilarna och han gissar att det ryms omkring 4-5 ton snö på varje fullastat flak. Men trots att 45 lastbilar satts in så kommer det att ta cirka två veckor att få bort alla snöhögar i Sundsvall.

Men då gäller det att alla maskiner fungerar. När P4 Västernorrland fick följa med när arbetet började tidig måndagsförmiddag strejkade en av snöslungorna och försenade arbetet.

Även i Sollefteå ligger det mycket snö. Arbetet med att forsla bort den från de centrala delarna kommer att börja imorgon, berättar Mikael Aronsson på Sollefteå kommun. Idag har man prioriterat att röja gång- och cykelvägar runt skolor inför skolstarten imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista