Polisens platsband spärrar av en oskottad trätrappa upp till bostaden där kvinnan misshandlades. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio
Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio

Kvinna i Domsjö död - nu misstänks hennes man för mord

2:30 min

En kvinna från Domsjö avled i helgen på sjukhus. Nu sitter hennes man i 50-års åldern anhållen, misstänkt för mord alternativt dråp.

Paret som var gifta bodde på en adress i Domsjö. Den nu anhållne mannen misstänks för dråp alternativt mord och det hela ska ha inträffat någon gång under lördagsnatten.

Kvinnan avled på sjukhuset men polisen vill inte berätta om vilka skador hon hade.

– Jag vill inte föregripa vidare utredning och inte heller den kommande obduktionen, säger Veronica Andersson, gruppchef på avdelningen för grova brott hos polisen Västernorrland.

Vad har kommit fram i förhör med mannen?

– Vill jag heller inte kommentera, säger Veronica Andersson vid polisen.

Fanns det flera personer i huset när detta inträffade?

– Det har jag ingen information om, fortsätter Andersson.

Veronica Andersson bekräftar att både offret och den misstänkte sedan tidigare är kända av polisen.

Enligt uppgifter hos allehanda.se och SVT Nyheter Västernorrland som var först med att berätta om det misstänkta mordet, fördes kvinnan till sjukhus med ambulans. Hon var vid liv, kontaktbar, men svårt skadad. 

Senare avled kvinnan som är i 35-40-års åldern och hennes man anhölls. Bostaden spärrades av för en teknisk undersökning. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista