BB ockupanter på Sollefteå sjukhus från vänster Ulla Lundholm, Malin Modin och Anders Svennberg och  Sivan Strömqvist
BB ockupanter på Sollefteå sjukhus från vänster Ulla Lundholm, Malin Modin och Anders Svennberg och Sivan Strömqvist Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio

Spänningen stor i Sollefteå inför SVT:s Uppdrag Granskning

1:31 min

På onsdagskvällen visar Uppdrag Granskning reportaget "Sjukhusstriden i Sollefteå".  Många Sollefteåbor tänker titta, medan andra är oroliga.

I foajén till Sollefteå sjuhus finns Sivan Strömqvist som är så orolig inför kvällens program att hon tänker avstå från att titta.

– Jag har många förväntningar, men jag tror inte de infrias.

Ska du se programmet?

Inte ikväll, för ser jag det ikväll, då kommer jag gå och lägga mig och vara förbannad. Därför ska jag se repisen imorgon, säger Sivan Strömqvist, då har jag hela dagen på mig att vara förbannad.

Varför kommer du att bli förbannad?

– Jag tror jag kommer att bli besviken, jag tror att det kommer att fokusera hela tiden på hoten som politikerna ha fått. De tycker jag är helt fel, jag tycker inte det ska hotas på det sätt som det har gjorts, men jag är rädd för att det kommer att fokuseras på det och inte på sakfrågan som berör oss.

Men är inte frågan att många politiker känner sig hotade värd att lyftas?

– Självklart ska den lyftas och jag tycker inte om hoten, jag tycker det är helt fel, säger Sivan Strömqvist.

Uppdrag Granskning sänds på onsdagskvällen klockan 20.00 i SVT 1 och på SVT play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista