Väg 335 är ren från is och snö på sträckan Offer - Sollefteå januari 2017. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio
Väg 335. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio

Nu gör Sollefteå kommun egen mätning av trafiken på väg 335

0:41 min

Sollefteå kommun kommer att bekosta en egen trafikmätning på riksväg 335 mellan Sollefteå och Överhörnäs. Anledningen är att man inte håller med Trafikverket om vägens underhåll.

Efter förändringarna av förlossning och vård vid sjukhuset i Sollefteå, så hänvisas blivande mammor och patienter till bland annat Örnsköldsvik. Men vägen mellan Sollefteå och Örnsköldsvik har fått skarp kritik. Både när det gäller underhåll och snöröjning. 

Trafikverket menar att underhållet på vägen motsvarar trafiken på sträckan, men det är inte Sollefteå kommun övertygad om.

Ibland tar det två timmar till Örnsköldsvik. Det är inte rimligt.

– Vi tror att trafikmängden ökat, så vi vill göra något för att få fram den bilden, säger John Åberg (S), vice ordförande i kommunstyrelsen i Sollefteå kommun.

Hur dålig är vägen?

– Ibland måste man ligga i 50 km/t och då tar det två timmar att åka till Örnsköldsvik den vägen. Det är inte rimligt, säger John Åberg (S).

Trafikmätningen har en prislapp på 74 000 kronor för Sollefteå kommun. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista