En rad polisbilar innanför avspärrningen kring Swedbanks kontor i centrala Sundsvall. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio

Efter bombhotet mot Swedbank – polisen lägger ner ärendet

Polisen: Det har inte gått så bra
1:45 min

Polisen har bestämt sig för att lägga ner förundersökningen kring bomhotet mot Swedbank i Sundsvall. Det skriver st.nu.

Det var strax före halv två i tisdags som bombhotet mot Swedbank i Sundsvall kom in. Det anonyma hotet kom in via telefon.

Banken tog hotet på stort allvar och kontaktade polisen. Polisen spärrade av delar av Stenstan och tillkallade bombgruppen från Stockholm. Bombgruppen sökte igenom lokalerna efter det stod det klart att det rörde sig om ett falskt larm.

För stunden har vi inga stenar att vända på.

Under gårdagen jobbade polisen med att försöka få klarhet i vem som låg bakom det anonyma bombhotet. Men telefonsamtalet spelades inte in så polisen har ingenting att gå vidare med.

Det här gör att polisen nu lägger ner förundersökningen. 

– Det ser inte alls bra ut. För stunden har vi inga stenar att vända på, säger förundersökningsledare Henrik Blusi. 

Vad gör man då som polis?

– Då tar man tag i nya ärenden och kör vidare. Tyvärr når vi inte framgång i alla ärenden. Vi försöker verkligen, men vi lyckas inte med alla, säger han och fortsätter:

– Men en förundersökning kan återupptas när som helst om vi får in nya uppgifter att jobba vidare med., säger Henrik Blusi. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".