Nils-Gunnar Molin, ordförande i föreningen Sollefteå framtidens akutsjukhus. Foto: Jonathan Fastborg

SVT:s Opinion live tar också upp sjukhusstriden i Sollefteå

Nils-Gunnar Molin: En förståelse för varför den här kampen pågår
0:57 min

Igår sände Uppdrag Granskning ett program om striden kring Sollefteå sjukhus. Nu är det klart att även Opinion live i SVT tar upp detta ikväll.

Besvikelsen bland de Sollefteåbor som deltog i gårdagens UG var stor efter programmet. De menade att UG hade fokuserat på fel sak i programmet. Istället för att fokusera på hot och hat mot politiker så, menar de att programmet istället borde ha fokuserat på politikernas brutna vallöften. 

Men nu får Nils-Gunnar Molin, Kerstin Brandelius, Carina Hellström och Sebastian Gunnesson, som kämpar för Sollefteå sjukhus och som deltog i gårdagens program, ännu en chans att lyfta frågan kring Sollefteå sjukhus. De ska nämligen delta i kvällens Opinion live. 

– Vi var ju med i Uppdrag Granskning igår kväll så det ska bli intressant att följa upp det. Det fanns ju en del vinklingar som var märkliga, alltså kampens stjärna, det vill säga sveket mot vallöftena blev för lite belyst. Däremot fokuserade de alldeles för mycket på hot och hat, som vi har tagit avstånd ifrån. 

Vad hoppas du att er medverkan ska leda till?

– En förståelse för varför en här kampen pågår, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".