Carolina Näsman framför en skylt med del av texten Kramfors 70 år. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio
1 av 2
Carolina Näsman. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio
Helen Sjöholm. Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio
2 av 2
Helen Sjöholm. Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio

Uppskjuten jubileumskonsert i Kramfors ges i helgen

Carolina Näsman: Ett fint avslut på Kramfors 70-årsjubileum
2:36 min

Under förra året firades Kramfors 70 år, men den stora jubileumskonserten fick ställas in i höstas, så den hålls den här lördagen istället.

Helen Sjöholm är gästartist på konserten, men i övrigt är det bara personer med starka kopplingar till Kramfors som deltar: körer, storband, rockband, kulturskoleklasser och dragspelsstjärnor.

Carolina Näsman är musikalartist och kommer från Kramfors, men bor nu i Göteborg. Hon tycker att det är kul att framträda på hemmaplan.

– Det är så många som är med i konserten, allt från vår äldsta kör till de som är på väg att börja dansa, det är så många olika människor med.

Svanökören, Dals manskör, Asylkören, Noratrion, Nylands järn, Kramfors dragspelsklubb med Jörgen Sundeqvist, Kramfors Storband, Kulturskolans dansensemble är några av de medverkande.

Slutsålt

– Det blev så mycket mer folk än vad vi trodde, trots en extraföreställning är det nu slutsålt på båda föreställningarna, berättar Carolina Näsman.

Konserten var ursprungligen tänkt att genomföras under jubileumsåret 2017 men eftersom en av initiativtagarna avled precis innan föreställningen så fick den skjutas upp. Nu genomförs den och blir samtidigt en hyllning till henne, säger Carolina Näsman.

Hyllning

– Det var ett bra beslut att flytta fram den och nu kan vi genomföra den på det sätt hon hade tänkt. Nu får vi samtidigt hylla henne och också få ett fint avslut på Kramfors 70-års jubileum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".