Elever vid Gerestaskolan i Härnösand
1 av 2
Elever vid Gerestaskolan i Härnösand. Foto: Härnösands kommun
Gerestaskolan i Härnösand
2 av 2
Gerestaskolan i Härnösand är nominerad som Årets Peppare. Creative Commons

Gerestaskolan i Härnösand nominerade på Idrottsgalan

"Vi kommer att fira oavsett hur det går för oss"
2:17 min

På måndagskvällen är Sara Marklund i Globen tillsammans med Carina Söderlind Löfvander, rektor för grundsärskolan och Mathias Åström, idrottslärare.

En intervju inför galan kan man höra i P4 Västernorrland måndag morgon kl 06.20.

Gerestaskolan i Härnösand är nominerade som Årets Peppare och kan vinna pris på Idrottsgalan i Globen. Det handlar om skolans arbete med pulshöjande aktiviteter. Det är Generation Pep, en organisation initierad av kronprinsessparet, som står bakom priset.

Schemalagt pulspass

På Gerestaskolan startar dagen med ett schemalagt pulspass för elever på mellanstadiet och för elever på grundsärskolan, men elever från förskoleklass och från lågstadiet är också välkomna.

Förutom morgonpulsen arbetar skolan på flera andra olika sätt för att eleverna ska röra mer på sig och vara aktiva på idrottslektionerna. Bland annat har Gerestaskolan köpt in klassuppsättningar med pulsband.

Generation Peps vill med priset Årets Peppare lyfta och belöna en person eller organisation som på ett inkluderande och lättillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

De två andra som är nominerade till priset är Nina Kristell Wergeni och Fritidshjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".