Kvinnan hittades död efter snöovädret – polisen misstänker brott

1:03 min

Den äldre kvinnan i Kramfors kommun åkte med en sjuktransport i snöovädret. Nu undersöker polisen om hon verkligen fick skjuts ända hem. Hon hittades död i snön på fredagsmorgonen.

Tre äldre personer, alla födda på 40-talet, hittades döda utomhus tidigt på fredagen i förra veckan. Inledningsvis fanns ingen misstanke om brott, men när personer hittas döda utomhus blir det alltid ett polisärende.

Polisen har nu inlett en förundersökning om misstanke om brott i ett av fallen som gäller Kramfors kommun. De andra två dödsfallen, i Örnsköldsviks och Härnösands kommuner, ses i nuläget som olyckor.

– Vi försöker kartlägga vad som hände under den här dagen för att kunna se hur vi ska kunna gå vidare sedan, säger förundersökningsledare Marlene Forsman.

Kvinnan blev hemskjutsad och avlämnad en kort bit från bostaden. Men hon kom aldrig hem och därav är det i nuläget rubricerat som vållande till annans död.

I Kramfors kommun är det länstrafiken Din Tur som utför sjukresor. Hans Fälldin bekräftar för P4 Västernorrland att kvinnan fick skjuts hem med en sjukresa men omständigheterna kring resan vill han inte tala om nu.

– Vi känner till det här och vi har lämnat all information till polisen som vi samarbetar med. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Hans Fälldin.

Har ni pratat med föraren om allt gick rätt till?

– Vi utreder inte själva, det är ett polisärende nu och chauffören har lämnat sina uppgifter till polisen, säger Fälldin.