sx755952 Vapenbeslag i Stockholm. Foto: Polisen
Vapenamnestin har startat, med en särskild satsning mot kriminellas vapen. Foto: Foto: Polisen

Mager start på i vapenamnestin i Medelpad

Robert Svedberg, Polis i Medelpad
0:16 min

Så här långt har fyra vapen kommit in till polisen i Medelpad under vapenamnestin. Ännu inget från den kriminella världen, säger Polisen i Medelpad.

Den 1 februari till 30 april pågår en vapenamnesti i Sverige. Under vapenamnestin kan du som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition lämna in det till polisen, utan att straffas.

Polisen gör en särskild satsning för att få in vapen från den kriminella världen. För beväpnade kriminella finns även i Medelpads polisområde;

– Det är vi ganska övertygade om att det finns, och det är sådana vapen vi vill få in i första hand, säger Robert Svedberg, Polisen Medelpad.

Hur många vapen hoppas ni få in?

– Ja, benägenheten att lämna in dom väl inte så enormt stor, men det är dom vapnen vi vill komma åt.

Av 792 inlämnade vapen totalt i Sverige sedan vapenamnestin startade har fyra lämnats in vid Medelpads lokalpolisområde. 

Under vapenamnestin, 1/2 - 30/4, kan du som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition lämna in det till polisen. Du kan vara anonym och kommer inte att straffas för innehavet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".