En stor snömaskin röjer tak från innebandyhallens tak på Skyttis.
En stor snömaskin röjde taket från innebandyhallens tak på Skyttis under onsdagen. Foto: Sandra Lindberg / Sveriges Radio

Innebandyhallen i Örnsköldsvik stängd tillsvidare

Fastighetschef: Vi vet inte i dagsläget om det blir kortvarigt eller om det blir en längre stängning
0:51 min

Innebandyhallen på Skyttisområdet i Örnskölsdvik är sedan i onsdags avstängd på grund av säkerhetsskäl efter att två stag i taket gett vika.

Fastighetschef Patrik Palm kan inte säga när innebandyhallen kan öppnas igen. En extern konsult är inkallad för att utreda vad som är orsaken till att stagen i taket gett vika. 

– Vi håller hallen stängd tillsvidare men vi vet inte i dagsläget om det blir kortvarigt eller om det blir en längre stängning, det beror på vad den här utredningen visar, säger fastighetschef Patrik Palm. 

 Det var i onsdagsförmiddag som Örnsköldsvik kommun beslutade att stänga innebandyhallen. Detta efter att två stora stag av stål gått av i takkonsstruktionen. 

– Nu har det här precis inträffat så vi vet egentligen inte hur pass allvarligt det är. Men man ska ser det mer som en säkerhetsåtgärd att vi stänger hallen innan vi är helt säker på vad som hänt och vad det har för konsekvenser, säger Patrik Palm. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".