Press på Gif Sundsvall från licensnämnden

2:47 min

Allsvenska fotbollslaget Gif Sundsvall kämpar. Vid årsmötet förra veckan kom det fram att det fattas 6,3 miljoner kronor för att få ett noll-resultat. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd har satt press på klubben.

Senast 31 mars måste en ekonomisk handlingsplan finnas hos Svenska Fotbollförbundet och de måste också lämna in en handlingsplan över hur de ska få ordning på sin ekonomi.

Det är tidigare bara Örebro SK som behövt lämna Allsvenskan på grund av dålig ekonomi. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd underkände den kontrollbalansräkning som lämnades in av Örebro SK 2004 och beslutade att inte bevilja klubben licens för spel i Allsvenskan 2005.

– Det är det enda fallet vi har haft sedan 2001, då vi körde igång med elitlicenser, säger Kjell Sahlström, från Svenska Fotbollförbundets kansli. 

Det är elitlicens för 2019 som nu står på spel för GIF Sundsvall. Klubben säger att de vill ha två år på sig att ordna upp sin ekonomi, men de kommer bara att få ett år på sig.

– Det finns inga dispenser, utan vi måste förhålla oss till regelverket, säger Kjell Sahlström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista